打印 上一主題 下一主題
收起左側

關於1元2次方程set計數機

關閉 [複製鏈接]
你肯答我surd form同determinant既關係未?
唔好扯開話題講咁多廢話
定係你發雞盲睇唔到 , 使唔使我粗體字 ...
cla991053 發表於 25-9-2012 19:02
又叫人唔好唔好扯開話題
咁你74#打黎做乜?
回復

我話我係打錯字
實情係discriminant ,OK?
john456 發表於 25-9-2012 19:06

所以? 你解釋到下面句野未呢ssmsc high distinction ?
但係你連個discriminant都變唔到一個數點SURD FORM?

原來你真心睇左段野?
咁我打句唔好意思 , 誤導左你

回復

所以? 你解釋到下面句野未呢ssmsc high distinction ?

______________________________________________ ...
cla991053 發表於 25-9-2012 19:15

quadratic formula有一PART係要將discriminant 開方
咁樣唔係SURD FORM係乜?

你講到唔用CAL都計到
我咪想知你點計LOR
回復

______________________________________________ ...

點為知真心睇左段野?

一見到一埋表情又知玩埋無聊野

1個表情易解=一埋表情都易解?

如果係既話請你幫我翻譯下面篇野

哂西氖百功仂凈懈瑙癆耆凍奮彷
回復

咁我同你講
至少考數學果時唔會逼
當你做LONG QUESTION果份
本QUESTION ANSWER BOOK打開,+埋ROUGH PAPER都 ...
john456 發表於 25-9-2012 19:05

我無真係計過考試張枱有幾大, 但係印象中 2張a4紙已經開始逼.同埋你考緊試既時候D野係會移黎移去, 你無可能一直考試都完美地用曬所有位.
加上睇野一定係最中間最舒服, 就算寫字都係, 所以就算理論上可行, 實際上係有困難既地方, 亦都係我問你考過咩試既原因,
你一直覺得覺得, 但係無實際講過情況

所以由第2個回覆開始叫你爬文.
我有提過自己係一個fx50F既用家, 部機係設定一段時間唔會用自動關機
如果係以前既我應該唔會比部機有關機既時間,
因為我自己以前都係依賴計數機既人,
但係當你心算熟左少少之後. 你唔單止計數字會變快, 計有Unknown既數都會變快
因為心算既時候腦入面有個picture做運算, 當你熟左之後就可以做埋Unknown,
然後心算到下1步, 下2步, 下3步, 可以快D避免做錯數
回復

查實我成段野都係為左上位你成為左我上位工具

你可以真心當我上面係講真話既

回復

我無真係計過考試張枱有幾大, 但係印象中 2張a4紙已經開始逼.同埋你考緊試既時候D野係會移黎移去, 你無可 ...
我係new手 發表於 25-9-2012 19:25
平時都會落禮堂測驗,用平時人地考公開試D枱
1-2個星期1次咁又算唔算實際情況
回復

請回歸主題討論 並請保持良好態度
回復

平時都會落禮堂測驗,用平時人地考公開試D枱
1-2個星期1次咁又算唔算實際情況 ...
john456 發表於 25-9-2012 19:27

唔算
回復

唔算
我係new手 發表於 25-9-2012 19:30

點解呢?
回復